Mi. Nov 29th, 2023

Een Californische man heeft schuldig gepleit aan drie aanklachten in verband met de exploitatie van een illegale bitcoin ATM die bijna 25 miljoen dollar heeft verwerkt.

Een Californische man heeft schuldig gepleit aan drie aanklachten in verband met de exploitatie van een illegale cryptocurrency money services business. De autoriteiten zeiden de zaken bijna $25 miljoen verwerkten, met veel van het die de opbrengst van ongeoorloofde activiteiten is. De autoriteiten onthulden dat Kais Mohammed de oprichter en exploitant was van Herocoin, een illegale cryptocurrency business die actief was van december 2014 tot november 2019. De oprichter van het bedrijf zou zijn gebruikers hebben geholpen om BTC om te zetten in fiat, waarbij hij een commissie van 25% voor zijn dienst in rekening heeft gebracht.

Kais installeerde BTC-automaten in winkelcentra en tankstations in heel Californië.

De Californische inwoner Mohammed Kais opereerde onder de naam ‚Superman29‘ op online platforms waar hij zijn diensten adverteerde. Autoriteiten zeiden dat hij zijn klanten kon helpen bij het kopen en verkopen van Bitcoin Revolution in heel Zuid-Californië, in transacties tot 25.000 dollar. Hij zou zijn klanten in openbare gelegenheden ontmoeten, de transacties uitvoeren, en nooit informeren naar de bron van de fondsen of de vereiste cliëntidentificatie. In zijn schuldig pleidooi gaf Mohammed toe dat hij zich ervan bewust was dat een deel van het geld de opbrengst van illegale activiteiten was die hij voor bitcoin in contanten verruilde.

De Crypto-fraude blijft opduiken temidden van de voortdurende pandemie.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei dat Mohammed er opzettelijk niet in slaagde om zijn zaken te registreren bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Hij koos er ook voor om geen effectief anti-witwasprogramma te ontwikkelen of valutatransactierapporten in te dienen voor beurzen boven de $10.000, waarvan Mohammed toegaf dat hij zich ervan bewust was dat hij dat moest doen. FinCEN heeft later contact opgenomen met de Californische ingezetene over de verplichting om zijn bedrijf te registreren, wat hij heeft gedaan. Het Ministerie van Justitie zei dat de agenten van de wetshandhaving zaken deden met Mohammed in een undercover capaciteit en hem op heterdaad betrapten.

Crypto zwendelpraktijken over de hele wereld zijn toegenomen onder de aan de gang zijnde pandemie.

Von admin