Mi. Nov 29th, 2023

De dalende dominantie van Bitcoin heeft de verwachtingen voor het volgende ‚alt-seizoen‘ hernieuwd.

Verschillende opmerkelijke altcoins hebben al recordhoogtes gehaald

Interesse in DeFi- en Ethereum-schaalvergroting lijkt de recente prijsstijgingen van altcoin te stimuleren.

Wil je leren handelen? Ontvang nu een beginnersgids van _BeInCrypto Academy_ !

In de video van vandaag pleit Jessica Walker van Bitcoin Billionaire voor een aanstaande altcoin-rally, in de volksmond ‚alt-seizoen‘ genoemd.

Nu de dominantie van bitcoin (btc) op de cryptocurrency-markt onlangs is afgenomen, hopen veel beleggers op hernieuwde interesse in niet-btc-activa.

Verschillende zogenaamde altcoins hebben onlangs nieuwe all-time highs (ATH) bereikt. Gedreven door een interesse in DeFi en vooruitgang in Ethereum (eth) layer-2 scaling-technieken, geloven sommige waarnemers uit de industrie dat de run in deze activa echt van de grond zal komen.

Bekijk hier BiC’s nieuwste Crypto-videonieuws:

Bitcoin dominantie daalt

De dominantie van Bitcoin bereikte een piek van 71,6% op 5 januari 2021. Gesteund door bullish nieuws over institutionele en zakelijke investeringen, groeide de marktkapitalisatie van btc in vergelijking met die van altcoins tijdens de laatste maanden van 2020.

De dominantie van de Bitcoin-markt is sinds september afgelopen tot het laagste niveau . Maandag vertegenwoordigde de marktkapitalisatie van btc slechts 60,55% van de gehele cryptomarkt.

Interessant is dat afgelopen september ook een korte-termijn top vertegenwoordigde in Total Value Locked (TVL) in Decentralized Financial (DeFi) applicaties. Op 2 september, toen de dominantie van de BTC omkeerde van dieptepunten van 54,7%, daalde de DeFi-markt kort van $ 9,44 miljard naar $ 7,86 miljard.

Ethereum en andere Alts-hit ATH

Hoewel de bitcoin-prijs eerder deze maand is gedaald ten opzichte van de all-time highs rond $ 42.000, zijn sindsdien veel altcoin-prijzen gestegen naar nieuwe. De belangrijkste DeFi-protocollen en de netwerken die deze ondersteunen, hebben bijzonder goed gepresteerd.

De dominantie van de Ethereum-markt groeide met ongeveer 11% toen de dominantie van btc afnam. Eth bereikte maandag een recordhoogte van $ 1.476 . Mike Novogratz van Galaxy Digital gelooft dat eth zijn stijging zal voortzetten en de komende maanden pieken van $ 2.600 voorspelt.

Von admin